Speram sa-i putem pastra acelasi zambet pe buze

Povestea lui Rares

Rares este un baietel din Roman, jud. Neamt, in varsta de 5 ani si 8 luni, care s-a nascut prematur la 29 de saptamani, cu nota 5-6 la nastere, avand urmatoarele diagnostice la externarea din maternitate:


1. Detresa respiratorie - forma severa 
2. Icter precoce de prematuritate 
3. Anemia prematurului 
4. Leucomalacie periventriculara bilaterala 
5. Retinopatia prematurului stadiul I 
6. Hipocalcemie tranzitorie neonatala 
7. Candidoza neonatala 


Medicul pediatru ne-a confirmat ca leucomalacia periventriculara bilaterala afecteaza creierul copilului si in urma numeroaselor controale la diferiti medici neurologi a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala - tetrapareza spastica, strabism convergent si retard psihomotor sever. De la 3 luni face kinetoterapie la diferite centre din tara (Iasi, Bucuresti si acum la Sibiu).


In urma numeroaselor spitalizari si a multor exercitii pe care noi, parintii, le-am invatat de la kinetoterapeuti, si le-am aplicat lui Rares, acesta reuseste sa se tarasca si sa se intoarca dar nu reuseste sa stea in fundulet, nu controleaza miscarile la mana dreapta, nu vorbeste, iar de mers nici nu poate fi vorba din cauza spasticitatii accentuate pe care aceasta cumplita boala, tetrapareza spastica, i-o cauzeaza. In prezent, In Romania, nu mai exista nici o solutie pentru rezolvarea problemei. Am incercat tot ce a fost, omeneste, posibil.


In 2010, in luna iulie, am aflat de clinica din Dusseldorf din Germania, de la o mamica care venea si ea la recuperare la Sibiu cu fetita si am trimis si noi dosarul. In urma analizelor facute, raspunsul a fost unul pozitiv. Tratamentul care va fi aplicat consta in extragerea de celule nervoase din maduva spinarii, tratarea acestora si injectarea peste cateva zile a celulor stem - regeneratoare de tesut. Acest tratament se numeste operatie chirurgicala invaziva de implantare cu celule stem direct pe creier. 

Suntem asteptati cu o programare la clinica imediat ce strangem banii necesari: 18.500 euro - tratamentul propriu-zis fara cheltuieli de transport, cazare etc. Clinica fiind una privata nu are contract cu Ministerul Sanatatii din Romania si nu putem beneficia de niciun ajutor din partea acestuia. Clinicile din Koln sau Dusseldorf din Germania sunt unicele din Europa si din lume care fac tratament prin autotransplant de celule stem mature. De aceea este si ultima sansa pentru noi. Daca nu facem aceast tratament se poate ca Rares sa ramana imobilizat intr-un scaun cu rotile pentru tot restul vietii. Cu cat mergem mai devreme sa facem acest tratament, cu atat cresc sansele de reusita, pentru aceasta minune de copil numit Rares.

ACTUALIZARE: Datorita tuturor oamenilor de bine care ne-au ajutat in urma campaniei facuta pentru strangerea de fonduri am reusit ca in peroada 10-13 ianuarie 2011 sa ajungem cu Rares in Germania, Dusseldorf. Aici, la clinica Excell Center, Rares a suferit o interventie cu celule stem.

De la inceputul anului 2013 Rares urmeaza sedinte de kinetoterapie la Clinica Lokomat din Bucuresti. Aici fiecare zi de tratament costa 400 lei.

Donatii

Puteti face o donatie pentru Rares prin PayPal sau direct cu cardul folosind butonul de mai jos sau la orice sucursala bancara din Romania.
Detalii Conturi

Noutati

28.01.2011

Multumim membrilor formatiei HI-Q care au concertat la Roman pentru Rares.Datorita lui Mihai,Dana si lui Florin,mii de romascani au demonstrat ca pot fi uniti pentru a salva un copil.Felicitari tuturor!!Multumm de semeni si lui Anca Simeria.

Arhiva noutatilor